Fra isete grus til perfekte forhold

Publisert den 29.11.2019 av Color Line Stadion

Fra sitt vindu i 2. etasje ser Gunnar Hagen perfekte forhold. Hver eneste dag. Det var noe annet før...



Gunnar Hagen og Aon Norway har vært leietaker på Color Line Stadion siden seiersmålet på overtid i åpningskampen mot Odd i 2005. Forsikringsmeglerne i det globale selskapet har definitivt funnet sin optimale plassering, både i form av beliggenhet, men også på grunn av interesse. Fotballinteresse.

For det er det nemlig nok av i kontorlandskapet til Aon. Sjøl har Gunnar vært særdeles aktiv i det lokale fotball- og håndballmiljøet, og en kort pasning bortenfor sitter måløyværingen Steinar Henden, som har spilt for Molde FK. Det skal, etter forholdene, visstnok gå greit.

- Vi er på hils, ja, gliser Gunnar.


For ikke å glemme Britt Fredriksen, mor til tidligere AaFK-storspiller og trener Trond Fredriksen. Hun bekrefter at interessen for aktivitetene utenfor ofte leder til kommentarer og diskusjoner inne på kontoret.

- Noen kommentarer er gode, andre ikke. Det er bare sånn det er. Gunnar har i hvert fall faglig tyngde, og er god å ha borte ved vinduet, sier Britt med et lurt smil.

Legg også til at Helge Røsvik, en aktiv idrettsskikkelse i lokalmiljøet, var den som ledet Aon da de flyttet kontorene fra Ålesund sentrum til Color Line Stadion. Røsvik har blant annet trent AaFKs A-lag, og spilte også fotball med Gunnar i SK Rollon. 


Blikk mot spillet

Gjengen i Aon har perfekt utsyn mot kunstgressbanen, og med nesten daglige AaFK-treninger, er det naturlig at et og annet blikk blir kastet mot aktivitetene utenfor.

- Det er ikke til å unngå, og jeg tror det bare er sunt å følge med litt. Jeg har riktignok mulighet til å dra ned persiennene, og i fjor var det like før, da de rotet bort opprykket, men her foretrekker vi åpen sikt mot fotball og sunnmørsalper. Det er inspirerende, sier Gunnar.


Nå er han inne på et tema som engasjerer, og årets opprykk til Eliteserien kommer han naturligvis ikke utenom.

- Det har vært en imponerende sesong, og opprykket var særdeles viktig for AaFK, og for fotballinteressen i regionen. Laget har utviklet seg godt, og med tilflyt av rette spillertyper kan det bli riktig så artig i Eliteserien. Og så var det stor stas med cupseieren over Molde! Det er en av de best gjennomførte AaFK-kampene jeg har sett, og den har blitt behørig omtalt og diskutert i lunsjene våre, forteller han.


Han har selv vært med på å slå Molde ut av cupen, tilbake i 1977, da SK Rollon sørget for en cupbombe og vant 2-1 over Åge Hareide, Jan Fuglset, Harry Hestad og Co, foran 600 sjokkerte tilskuere.

- Det var fantastisk, og vi lever på det ennå! smiler han, og titter over på Steinar, som selv scoret i Moldes cupfinaletap mot Brann i 1982. 

 

Aon Norway, Ålesund: Gunnar Hagen har "stilt seg i mur", 9.15 meter fra kontorlokalene, sammen med kollegaer. F.v: Gunnar Hagen, Magne Lidemark, Britt Fredriksen, Kristine Giske Hagen, Bjørg Bersvendsen og Steinar Henden.


Store kontraster

Det er ikke bare fotball, risikohåndtering og forsikringsmegling som opptar Gunnar på kontoret. Han kikker av og til lengselsfullt og beundrende ut på de fantastiske fasilitetene i Ålesunds storstue. Kontrastene til ungdomstiden er store.  

- Treningsforholdene er optimale her, selv på vinteren! Da jeg var ung måtte vi tråkke ned snøen på Rollonbana bak fjellet, med ispigger under fotballskoene. Det var knallharde forhold, bokstavelig talt, men vi sto i det og hadde det helt fantastisk, sier han.

På den tiden var det stort sett grusbaner de trente på, og vedvarende trening på hardt underlag opp gjennom årene satte spor, og etter hvert en stopper for karrieren hans. Etter to sesonger i AaFK (82' og 83') var akillessene såpass ødelagte at det ikke gikk mer.

- Det ble stor belastning over tid og en medvirkende årsak til at jeg måtte gi meg, selv om jeg riktignok ble overtalt og stablet på beina i Blindheim IL et par sesonger til, mimrer han.

 

"Grønn asfalt" og brannsår

Etter hvert ble fotballspillere i Ålesund også presentert for et nytt underlag å spille på, men det skulle vise seg at det ikke hjalp stort i forhold til skadehyppighet. På samme sted som dagens Color Line Stadion ligger, ble den sagnomsuste og beryktede Guard Park Lane anlagt i 1984. En av landets første kunstgressbaner, med et dekke som egentlig hadde vært best egnet som parkeringsplass for tyngre kjøretøy. 

- Vi kalte det grønn asfalt, og underlaget slet naturligvis på beina. I tillegg resulterte sklitaklinger i gedigne brannsår, og de rakk ikke å gro før neste sesong, skal jeg love deg. Det gikk ut over både nattesøvnen og ganglaget, ler Gunnar.

Også fotballen har endret seg en del fra tiden da Gunnar og hans kompiser var i sving. 

- Dagens kunstgressbaner er flotte og av høy kvalitet. Det resulterer i høyere tempo på pasninger og spill. I tillegg er det jo flomlys på anleggene i dag. Vi måtte avslutte når ballen ble slukt av mørket. Det er rett og slett himmelvid forskjell på forholdene før og nå, men jeg ville ikke vært den tiden foruten, sier Gunnar. 


Storstue for alle

Den idrettsinteresserte og treningsglade regiondirektøren ville heller ikke vært foruten å være en del av et fellesskap på et sted der aktiviteten yrer. 

- Vel er treningsfasilitetene optimale, men det er sannelig også helheten her på Color Line Stadion og Volsdalsneset. Dette er en arena som har engasjert og vil komme til å engasjere mange framover. Og den er ikke bare for ålesundere, men ei storstue for omkringliggende kommuner også. Det er fint å tenke på, og det er klart vi stortrives på en slik plass, sier han. 


Nå er det blitt vinter, og aktiviteten på banen har begynt å avta, men det hindrer ikke Gunnar og hans kollegaer i å sende stadige blikk ut og tenke på alt som har skjedd der. Og alt som skal skje.

- Inne hos oss ruller det på konstant, men snart er det igang igjen der ute også. Da blir det eliteseriefotball, breddefotball, konserter og mye mer. Det blir drama, jubel og tårer, forhåpentligvis mange trepoengere, og en og annen diskusjon på kontoret. Dessuten får vi håpe det blir kvinnelig toppfotball her snart også, nå når AaFK Fortuna har blitt en realitet, sier Gunnar.


Det er mye å glede seg til for den sammensveisede gjengen i Aon Norway. Og for alle andre som på en eller annen måte skal innom Color Line Stadion. 

- Det er alltid noe å glede seg til her, avslutter Gunnar.

 


 

Vil du bli mer kjent med Color Line Stadion og Volsdalsneset? Ta en titt på disse blogginnleggene: